AICAT: TREBALLAR D’AGENT IMMOBILIARI A CATALUNYA

requisits per exercir d’agent immobiliari a Catalunya

 

curso agente inmobiliario

 

El sector immobiliari està experimentant un creixement al alça des de fa uns anys a tot el territori espanyol, especialment a les grans ciutats com Barcelona.

Segurament, la entrada de nous inversors estrangers al mercat català a proliferat que molts professionals independents vulguin accedir al sector immobiliari perquè veuen una alternativa de negoci força interessant.

Es per això que des de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Decret 12/2010 del 2 de febrer obliga a les persones físiques i jurídiques que vulguin exercir d’agent immobiliari a obtenir el número de AICAT, proporcionat per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de les associacions, col·legis i centres de formació homologats per la Secretaria d’Habitatge.

Per a la obtenció del número de AICAT, cal acreditar els coneixements que estableix el Decret per mitjà d’un curs de formació en algun dels centres homologats i presentar la titulació juntament amb les assegurances de caució i responsabilitat civil a l’oficina de l’Habitatge.

El servei de gestió i tràmit de les assegurances l’ofereixen també les associacions i col·legis així com altres serveis especialitzats en el sector immobiliari.

En conclusió, els requisits d’enguany per a poder exercir com a agent immobiliari a Catalunya son:

  • DNI/NIE en vigor
  • Realitzar el curs de formació a algun dels centres homologats, estan exemptes les persones que acreditin estudis universitaris en dret, economia o arquitectura. La durada aproximada dels cursos presencials son d’uns 5 mesos aproximadament, depenent del centre que escollis tens més facilitats de pagament, flexibilitat d’estudi, formació pràctica i vivencial i possibilitat de gestió i tramitació del número de AICAT un cop finalitzats els estudis etc.
  • Assegurança de responsabilitat civil. Han de constituir una pòlissa de responsabilitat civil amb vigència permanent, aquesta pòlissa es pot contractar de forma individual o col·lectiva que tingui contratada el col·legi o associació professional que pertanyin.
  • Assegurança de caució. S’ha de constituir una garantia de solvència de caràcter permanent, que permeti respondre a les quantitats que rebin durant l’exercici de la seva activitat mediadora fins que es posi a disposició dels seus destinataris.

Obrir xat
1
Tens cap dubte?
Aicat Barcelona
Hola,
tens cap dubte?